Alex Redington, viool
Ying Xue, viool
Hélène Clément, altviool
John Myerscough, cello

Het Doric String Quartet heeft zich stevig gevestigd als toonaangevend Brits strijkkwartet van zijn generatie, waarvoor zij wereldwijd enthousiaste reacties ontvangen van zowel het publiek als de recensenten. Het kwartet werd opgericht in 1998 aan Pro Corda, The National School for Young Chamber Music Players. Vanaf 2002 studeerde het kwartet aan het Pro Quartet Professional Training Program te Parijs, waar zij werkten met leden van het Alban Berg Kwartet, Artemis Kwartet, Hagen Kwartet, het LaSalle Quartet en met György Kurtág. 

Het Doric String Quartet won verschillende prijzen, waaronder de 1e prijs op het Osaka International Chamber Music Competition in Japan van 2008, de 2e prijs op het Premio Paolo Borciani International String Quartet Competition in Italie en de Ensemble Prijs op het Festival Mecklenburg-Vorpommern in Duitsland.

Het kwartet treedt in alle vooraanstaande Europese concertzalen op. In 2010 maakten zij hun veelgeprezen debuut in Amerika met recitals in New York en Washington. Sindsdien toeren zij jaarlijks door Amerika en debuteerden zij in 2017 in Carnegie Hall. Naast hun concerten tijdens het reguliere seizoen heeft het kwartet een druk festivalprogramma.

In 2017 werd een CD uitgebracht met Elgar’s Introduction and Allegro met het BBC Symfony Orkest o.l.v. Ed Gardner en een CD met Schubert’s Quartetsatz en Kwartet in G Groot. Die laatste werd genoemd als Editor’s Choice in Gramophone. Een opname van de uitvoering van John Adams’ “Absolute Jest” voor strijkkwartet en orkest, met het Koninklijk Schots Nationaal Orkest onder leiding van Peter Oundjian zal in 2018 worden uitgebracht door Chandos.
 


Optredens Doric String Quartet

Doric String Quartet