David Bates is een veelzijdige artiest, opgeleid als zanger aan de Royal Academy of Music en de Schola Cantorum Basiliensis. Hij richtte La Nuova Musica op in 2007, een ensemble gewijd aan de muziek uit de Barok- en Klassieke periodes. Het hoogtepunt van het ensemble was een semi-geënsceneerde uitvoering van Purcells ‘Dido and Aeneas’ tijdens de 2022 BBC Proms, geprezen door The Times en Opera Today.

Als operadirigent maakte David indruk met Glucks ‘Orfeo ed Euridice’ en Händels ‘Il Trionfo del Tempo e del Disinganno’, en debuteerde bij Komische Oper Berlin en Staatsoper Hannover. Hij regisseerde opera's wereldwijd, waaronder ‘Rinaldo’ voor Glyndebourne on Tour, ‘Cesti’s Orontea’ in Innsbruck en Vivaldi's ‘Farnace’ in de VS. David en La Nuova Musica zijn uitvoerig geprezen op het London Handel Festival, waar ze verschillende prijswinnende opnames maakten.

Met diepgaande interpretaties en een toewijding aan vroege muziek blijft David Bates het publiek wereldwijd boeien, waardoor hij zich heeft gevestigd als een ware uitblinker in de klassieke muziekwereld.
 


Optredens David Bates

David Bates