Daan Boertien is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Hij geeft concerten met verschillende zangers in binnen- en buitenland. Op 10-jarige leeftijd werd Daan aangenomen bij de Young Musician’s Acadamy van het Conservatorium van Tilburg. Daarna studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zowel zijn Bachelor- als Masterdiploma behaalde. Momenteel studeert Daan Liedgestaltung aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, bij de Duitse liedspecialist Burkhard Kehring. 

In 2010 was Daan prijswinnaar van het Prinses Christinaconcours. In 2015 ontving hij de ‘Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent’. In 2018 won Daan de publieksprijs van Dutch Classical Talent samen met bariton Raoul Steffani. Daan gaf reeds concerten in Europa en Canada. Ook is hij regelmatig te horen en te zien op radio en televisie. Zo speelt hij regelmatig bij Podium Witteman.

De afgelopen jaren werkte Daan samen met zangers als Benjamin Appl, Michaela Kaune, Maarten Koningsberger, Maria Riccarda Wesseling, Marc Pantus, Thomas Oliemans en André Morsch.


Optredens Daan Boertien

Daan Boertien