Christina Scott Edelen is bekend als een veelzijdige klaveciniste, fortepianiste en organiste. In de Verenigde Staten en Europa heeft ze opgetreden met o.a. Opera Atelier, Santa Fe Chamber Music Festival, en de Berkeley, San Antonio en Bloomington Oude Muziek Festivals. Ze studeerde aan de Indiana University Early Music Institute en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en was finalist op het Bodky International Competition.
Christina is een veelgevraagd lerares en docent, en heeft les gegeven bij Baylor University en de University of Houston. Ook is zij orgelspeelster en koordirigente in de Anglicaanse Kerk in Den Haag. Haar discografie telt o.a. Boismoitier Sonates voor Fluit en Klavecimbelmet Colin St. Martin en een selectie van Engelse Barok orgelconcerti.

Samen met Fred Edelen vormt zij Duo Edelen. Zij spelen sinds 1983 samen in talloze concerten in de VS en Europa. Recente optredens zijn o.a. in het Edinburgh University Museum of Musical Instruments en bij het Houston Fine Arts Museum. Als artistieke leiders van Early Music Southwest treden ze regelmatig op in het Zuidwesten van Amerika.


Optredens Christina Scott Edelen

Christina Scott Edelen