Cecilia Bernardini wordt als een van de meest veelzijdige violisten van haar generatie beschouwd. Haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Repko, Vesko Eshkenazy en Ilya Grubert, sloot zij af met een unanieme 10 cum laude. Daarna volgde zij een master aan de Guildhall School of Music and Drama. Cecillia behaalde al op jonge leeftijd talloze prijzen bij het Prinses Christina Concours, de Iordens Viooldagen en het Davina van Wely Concours. Zij ontving de 2e prijs op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back 2005. 

Een van haar grootste passies is het spelen van kamermuziek. Vaste duo-partner is fortepianiste Keiko Shichijo. Met altviolist Giles Francis en celliste Timora Rosler vormt ze het Serafino String Trio. Als barokvioliste is Cecillia sinds 2012 als vaste concertmeester verbonden aan het in Edinburgh gevestigde Dunedin Consort o.l.v. John Butt. Als gastaanvoerder en -soliste is Cecilia werkzaam bij ensembles als La Serenissima, The King's Consort, De Nederlandse Bachvereniging en The Orchestra of the Age of Enlightenment.

Cecilia werd als eerste Nederlander toegelaten tot de Jumpstart Foundation, van wie ze een Camillus Camilli barokviool uit 1743 in bruikleen heeft.


Optredens Cecilia Bernardini

Cecilia Bernardini