Carel Kraayenhof, geboren te Waalre, begon op zijn achtste piano te spelen. In de jaren ’80 ontdekte hij de bandoneon, een instrument waarmee hij internationale faam heeft verworven. Als autodidact leerde hij het complexe instrument bespelen en trad al snel op in drie zelf opgerichte tangobands: Tango Cuatro, Viento del Sur en Sexteto Canyengue. 

In 1987 werd hij door Astor Piazzolla gevraagd als bandoneonsolist voor diens Broadway-tangomusical Tango Apasionado in New York.  In 1990 werd hij, samen met zijn Sexteto Canyengue, door Osvaldo Pugliese uitgenodigd om naar Argentinië te komen. In 1993 startte hij met collega Leo Vervelde de Vakgroep Argentijnse Tango aan de Afdeling Wereldmuziek van het Rotterdams Conservatorium Codarts en ontving de ‘Gouden Notenkraker’ van de Nederlandse Vereniging van Podiumkunsten.


In 2002 kreeg Carel wereldwijde bekendheid door zijn optreden tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, waarvoor hij de compositie Adiós Nonino van Astor Piazzolla speelde. In de jaren daarna volgden verschillende prijzen, waaronder in 2003 de Edison People’s Choice Award Classic en in 2005 een officiële onderscheiding van de Argentijnse regering voor zijn inspanningen als ambassadeur voor de tangomuziek.


Optredens Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof