De Britse violiste Candida Thompson studeerde bij de vermaarde pedagoog David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar zij haar solistendiploma met onderscheiding behaalde. Ze studeerde verder aan het Banff Centre for the Arts in Canada. Ze won prijzen in diverse nationale en internationale muziekwedstrijden, onder meer bij het Internationale Jeunesses Musicales te Belgrado.

Als solist speelde Candida met diverse orkesten in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Zo speelde ze onder meer met het kamerorkest van Moskou, de Wiener Symphoniker, het Symfonieorkest van Tokio, het English String Orchestra, Amsterdam Sinfonietta en de Radio Kamer Filharmonie. Haar vioolwerk wordt gekenmerkt door intense expressie en technisch meesterschap. 

Candida is een gepassioneerd kamermusicus. Met celliste Xenia Jancovic en pianist Paolo Giacometti vormt zij het Hamlet pianotrio. Al vanaf jonge leeftijd voerde Candida kamerorkesten aan in Scandinavië, Spanje, Nederland en Groot-Brittannië. Vanaf 1995 was ze concertmeester van Amsterdam Sinfonietta en sinds 2003 is zij tevens artistiek leider van het strijkorkest dat bekend staat om zijn innovatieve en genre-overstijgende concerten.  Candida bespeelt een Giovanni Battista Guadagnini-viool uit 1754. 


Optredens Candida Thompson

Candida Thompson