De Duitse bariton André Morsch studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en aan de Nieuwe Opera Academie. In 2007 won hij de prestigieuze "International Song Art Competition" van de Hugo Wolf Academie in Stuttgart. 

André zong in de operahuizen van Stuttgart, Leipzig, Zürich, Basel, Parijs, Lyon, Straatsburg, Amsterdam en treedt regelmatig op in concerten en oratoria met orkesten, zoals de Akademie für Alte Musik Berlin, Les Arts Florissants, Les Talents Lyriques, Le Poème Harmonique, het orkest van de 18e eeuw en het Nederlands en Vlaams radio-orkest. Hij werkte samen met dirigenten als Frans Bruggen, Jaap van Zweden, Carlo Rizzi, Ingo Metzmacher, William Christie, Marcus Creed, Christophe Rousset, Hervé Niquet, Vincent Dumestre, Edo de Waart en Thomas Hengelbrock.

In 2008 maakte hij zijn debuut in de Opéra Comique in Parijs in de titelrol van de opera Cadmus et Hermione van Lully. De dvd van deze productie won talloze prijzen, waaronder de prijs Diapason d'Or en de dvd van het jaar 2009 van Duitse platenrecensenten.

Van 2011 tot 2018 was hij vast ensemblelid van onder meer de Staatsopera van Stuttgart. André heeft talrijke opnames geproduceerd, waaronder Songs van Hermann Reutter, het Brahms Requiem onder leiding van Daniel Reuss en de Mis in b kl.t. van Bach met Les Arts Florissants en William Christie. In 2021 komt de CD uit met Haydns L’isola disabitata met de Akademie für Alte Musik Berlin (Pentatone).


Optredens André Morsch

André Morsch