De Keulse violiste Alissa Margulis wordt gewaardeerd om haar expressieve en zeer emotionele concerten. Op zevenjarige leeftijd trad ze op met de Budapest Soloists en speelde sindsdien regelmatig als soliste met grote orkesten van over de hele wereld. Hierbij trad ze op in belangrijke concertzalen zoals het Palais des Beaux-Arts (Brussel), de Wiener Musikverein (Brahms Hall), de Herkulessaal (München), de Izumi Hall (Osaka), het Tel-Aviv Art Center, het Walton Arts Center Chicago en de Schönberg Hall (Los Angeles).

Alissa Margulis is een fervent kamermusicus en speelt regelmatig met artiesten als Martha Argerich, Yuri Bashmet, David Geringas, Ivry Gitlis, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Lilya Zilberstein, Paul Badura-Skoda en Polina Leschenko. Ze trad op tijdens het Jerusalem Chamber Music Festival, het Lockenhaus Festival, het Radio France Festival in Menton/Côte d'Azur, het Schleswig-Holstein Festival, het Baden-Baden Autumn Festival en het Verbier Festival.

Alissa heeft een uitgebreide discografie. Ze nam repertoire op van Mozart, Sjostakovitsj, Beethoven, Messiaen en de complete werken van Franz Liszt voor viool en piano.
 


Optredens Alissa Margulis

Alissa Margulis