Alexander Warenberg (1998) speelt sinds zijn vijfde jaar cello. Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn oom. Vanaf zijn achtste tot zijn achttiende jaar kreeg hij les van Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf oktober 2016 studeert Alexander bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn.

Alexander won in 2016 de eerste prijs en de publieksprijs op het concours van de Cello Biënnale in Amsterdam. Daarnaast is hij eersteprijswinnaar van het internationale celloconcours ‘Antonio Janigro’ in Kroatië en won hij eerste prijzen diverse andere concoursen. In 2016 is aan Alexander op het Grachtenfestival in Amsterdam, de Bunschoten Jonger Talent Prijs toegekend.

Alexander treedt zowel solistisch als in kamermuziekverband op. Hij soleerde met orkest onder meer tijdens het Kinderprinsengrachtconcert en in de Beurs van Berlage. Ook trad hij solistisch op met Sinfonia Rotterdam. In kamermuziekverband trad Alexander o.a. op met Menahem Pressler, Paolo Giacometti, Lucas Jussen, Gil Sharon en het Daniel kwartet.

Alexander heeft deelgenomen aan masterclasses van de Zweedse cellist Frans Helmerson tijdens de Lac Léman Music Masterclasses, aan de Kronberg Academy, de Internationale Academie in Nice, tijdens de Cello Biënnale in Amsterdam en aan de Academie van het Pablo Casals Festival in Prades. Alexander bespeelt een cello van Jean Baptiste Vuillaume uit 1845 die hij in bruikleen heeft van het Nederlands Instrumenten Fonds. 


Optredens Alexander Warenberg

Alexander Warenberg