Als fagottist van het bekroonde rietkwintet Calefax en het internationaal befaamde Ensemble Musikfabrik wordt Alban Wesly (Amsterdam, 1967) beschouwd als een van de meest veelzijdige fagottisten van deze tijd. Hij studeerde fagot aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Joep Terwey en Johan Steinmann en heeft sindsdien meer dan 2000 concerten gegeven in meer dan veertig landen: kamermuziek, met orkesten en solo. 
Calefax is een van de langst werkende kamermuziekgroepen in Nederland en een wereldwijde trendsetter voor een nieuw genre: het Rietkwintet. Ensemble Musikfabrik is een gespecialiseerd ensemble voor hedendaagse muziek, gevestigd in Keulen. 

Albans symfonische ervaring omvat projecten met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en het Residentie Orkest. Als solist trad Alban op in de Berliner Philharmonie, het Moskou Tsjaikovsky Conservatorium en het Musica Festival in Straatsburg. Vanaf het seizoen 2018/19 geeft Alban les aan fagot aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als gastdocent gaf hij tal van masterclasses in Japan, de VS, China en in heel Europa.


Optredens Alban Wesly

Alban Wesly