Delft Chamber Music Festival

25 juli - 4 augustus 2019

In 2018 vond voor de 22ste keer het sfeervolle Delft Chamber Music Festival plaats onder artistieke leiding van violiste Liza Ferschtman. In tien dagen klonk - tijdens  meer dan 20 concerten met het thema LIEFDE - prachtige kamermuziek op sfeervolle locaties in en rond de historische binnenstad van Delft. Het was in alle opzichten een 'warme' editie met in totaal meer dan 9000 bezoekers.

Voor het komende festival draagt Liza de programmering voor één jaar over aan bariton Thomas Oliemans. Na 12 jaar artistiek leiderschap van het zomerfestival last Liza een pauzejaar in om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Liza blijft als artistiek leider verbonden aan het festival. Thomas over zijn benoeming: ‘Ik verheug me erop om een mooie editie met internationale topmusici in de geest van Liza samen te stellen’. 

Het kamermuziekfestival vindt plaats van 25 juli t/m 4 augustus 2019. Bestel uw kaarten online vanaf 1 mei 2019.

Programma 2019 nnb
Meer info

Het Delft Chamber Music Festival heeft een unieke plek in het Nederlandse festivallandschap dankzij de hoge kwaliteit van de concerten en de intieme zomerse setting. De historische entourage van Delft draagt bij aan een heerlijke festivalsfeer. Het merendeel van de concerten vindt plaats in de karakteristieke Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. Maar u bent ook welkom in de Oude Kerk, op de Markt, in Lijm & Cultuur, de hofjes in Delft en andere locaties. We maken ook een uitstapje op de fiets naar de gemeente Midden-Delfland voor de StoelendansconcertenLiza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tien dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de liefde in de muziek. 

Programma 2019 nnb

Interview Liza Ferschtman

Voor het blad 'Bij ons in De Residentie' werk Liza Ferschtman geïnterviewd over het Delft Chamber Music Festival. De foto's zijn gemaakt tijdens een sponsobijeenkomst waarbij ook onze grote sponsor IKEA aanwezig was.

Lees verder

Zes vragen aan gastprogrammeur Thomas Oliemans

Graag laten wij u kennis maken met onze gastprogrammeur Thomas Oliemans. Wij hebben hem enkele vragen voorgelegd om meer te weten te komen over zijn muzikale smaak, zijn achtergrond en de programmering voor ons festival.

Heeft u ook een vraag aan Thomas? Mail deze naar contact@delftmusicfestival.nl, abonneer u op onze nieuwsbrief en wie weet vindt u het antwoord in één van de komende nieuwsbrieven terug.

Lees verder