Delft Chamber Music Festival

30 juli - 9 augustus 2020

In de historische binnenstad van Delft vindt hopelijk komende zomer de 24e editie van het Delft Chamber Music Festival plaats. Het thema van deze editie wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Artistiek leider Liza Ferschtman zal de internationale topmusici uitnodigen om gedurende tien dagen een prachtig en inspirerend festival neer te zetten. Het kamermuziekfestival vindt in een informele setting plaats op verschillende locaties in het oude centrum van Delft én daarbuiten.

Vanwege de maatregelen van de overheid en het RIVM rond het coronavirus zal de programmering eind mei bekend gemaakt worden. De online kaartverkoop start vooralsnog 1 juni 2020.

Meer info

Het coronavirus en DCMF 2020
Het is met grote bezorgdheid dat wij om ons heen zien wat de gevolgen van de coronapandemie zijn voor de gezondheid van mensen, het verlies van dierbaren, het uitputtende werk van mensen die voor ons zorgen en onze economie draaiende houden en voor alle bedrijven, kleine zelfstandigen en freelancers. En niet in de laatste plaats de effecten die het virus heeft op onze culturele sector, de uitvoerenden, zalen en allen die daarmee verbonden zijn.

Het Delft Chamber Music Festival lijkt nog ver weg, maar in deze verwarrende tijden willen we u toch alvast informeren over de mogelijke consequenties van het coronavirus - en de bijbehorende restricties in het maatschappelijk verkeer - voor de 24e editie van ons festival.

Op dit moment treden wij in overleg met verschillende subsidiënten, fondsen en stakeholders. Tevens staan wij in contact met de gemeente Delft, onze partners, musici en leveranciers. Samen met hen bekijken we of en hoe we het festival de komende zomer in Delft kunnen presenteren. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de situatie in de landen waar onze musici vandaan komen, maar ook van de ontwikkelingen in Nederland. Vanzelfsprekend staat de veiligheid van alle betrokkenen én het publiek voorop. Hierbij zullen ook wij de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM opvolgen. 

Kaartverkoop
Vanwege al deze onzekerheden start de kaartverkoop later dan u van ons gewend bent, namelijk op maandag 1 juni 2020. Wij verwachten rond die datum op basis van informatie van en maatregelen door de overheid en het RIVM te kunnen beslissen hoe ons festival eruit gaat zien. 

Via deze website, onze sociale media en nieuwsbrief zullen wij u regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Het Delft Chamber Music Festival hoopt u na deze periode van ongewilde culturele armoede graag heel veel mooie muziek brengen in een ontspannen sfeer zoals u dat van ons gewend bent. 

Wilt u nagenieten van de vorige festivals? Kijk dan HIER op ons Flickr account.
Of geniet HIER van de 'aftermovie 2019' gemaakt door Joris Dietz. Via de knop hieronder kunt u nog terugkijken naar het programma van 2019.

Programma 2019

Aftermovie

Wilt u nagenieten van de prachtige festivaleditie van 2019? Of bent u benieuwd wat u te wachten staat al u in 2020 voor het eerst naar ons festival komt? Bekijk dan onze aftermovie.  

Lees verder