Delft Chamber Music Festival

25 juli - 4 augustus 2019

Deze zomer vond voor de 22ste keer het sfeervolle Delft Chamber Music Festival plaats onder artistieke leiding van violiste Liza Ferschtman. In tien dagen klonk - tijdens  meer dan 20 concerten met het thema LIEFDE - prachtige kamermuziek op sfeervolle locaties in en rond de historische binnenstad van Delft. Het was in alle opzichten een 'warme' editie met in totaal meer dan 9000 bezoekers.

Liza draagt in 2019 de programmering voor één jaar over aan bariton Thomas Oliemans. Na 12 jaar artistiek leiderschap van het zomerfestival last Liza een pauzejaar in om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Liza blijft als artistiek leider verbonden aan het festival. Thomas over zijn benoeming: ‘Ik verheug me erop om een mooie editie met internationale topmusici in de geest van Liza samen te stellen’. 

Het kamermuziekfestival vindt plaats van 25 juli t/m 4 augustus 2019. Bestel uw kaarten online vanaf 1 mei 2019.

Programma 2019 nnb
Meer info

Het Delft Chamber Music Festival heeft een unieke plek in het Nederlandse festivallandschap dankzij de hoge kwaliteit van de concerten en de intieme zomerse setting. De historische entourage van Delft draagt bij aan een heerlijke festivalsfeer. Het merendeel van de concerten vindt plaats in de karakteristieke Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. Maar u bent ook welkom in de Oude Kerk, op de Markt, in Lijm & Cultuur, de hofjes in Delft en andere locaties. We maken ook een uitstapje op de fiets naar de gemeente Midden-Delfland voor de StoelendansconcertenLiza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tien dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de liefde in de muziek. 

Programma 2019 nnb

Liza Ferschtman draagt in 2019 programmering voor 1 jaar over

Voor aanvang van het slotconcert van de 22eeditie van het Delft Chamber Music Festival maakte Liza Ferschtman, artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival, bekend dat zij in 2019 de programmering voor één jaar overdraagt aan bariton Thomas Oliemans. Na 12 jaar artistiek leiderschap van het festival last Ferschtman een pauzejaar in om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Ferschtman blijft als artistiek leider verbonden aan het festival. Het Delft Chamber Music Festival met gastprogrammeur Thomas Oliemans vindt plaats van 25 juli t/m 4 augustus 2019.

Lees verder

Interview Klaus Bertisch en Rennik-Jan Neggers

LIEFDE, JE KOMT ER NOOIT UIT…EN DAT IS LEUK!

Wat hebben de twee cowboys Ennis en Jake uit Brokeback Mountain en Romeo en Julia van Shakespeare met elkaar gemeen? Beide koppels waren verliefd op elkaar maar hun relatie werd door de buitenwereld niet geaccepteerd en/of paste gewoonweg niet in de dagelijkse praktijk. Genoeg stof voor de theatermakers Klaus Bertisch en Rennik-Jan Neggers om de diverse vormen van de liefde te onderzoeken. Het uiteindelijke resultaat is de muziektheaterproductie Tell me the truth aboutlove dat op zondag 29 juli te zien is in Lijm & Cultuur tijdens het Delft Chamber Music Festival.

Lees verder