Delft Chamber Music Festival

26 juli - 5 augustus 2018

Deze zomer vindt voor de 22ste keer het sfeervolle Delft Chamber Music Festival plaats onder artistieke leiding van violiste Liza Ferschtman.
In tien dagen kunt u meer dan 20 concerten bijwonen in en rond de historische binnenstad van Delft. Herkenbaar en geliefd repertoire uit de klassieke muziek en kamermuziek wordt hierbij gecombineerd met minder bekende, avontuurlijke programmering en verrassende elementen. Het thema van deze editie is liefde met de titel Jij en ik. 

Ontdek het programma
Meer info

Het Delft Chamber Music Festival heeft een unieke plek in het Nederlandse festivallandschap dankzij de hoge kwaliteit van de concerten en de intieme zomerse setting. De historische entourage van Delft draagt bij aan een heerlijke festivalsfeer. Het merendeel van de concerten vindt plaats in de karakteristieke Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. Maar u bent ook welkom in de Oude Kerk, op de Markt, in Lijm & Cultuur, de hofjes in Delft en andere locaties. We maken ook een uitstapje op de fiets naar de gemeente Midden-Delfland voor de StoelendansconcertenLiza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tien dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de liefde in de muziek. 

Programma 2018

Interview Klaus Bertisch en Rennik-Jan Neggers

LIEFDE, JE KOMT ER NOOIT UIT…EN DAT IS LEUK!

Wat hebben de twee cowboys Ennis en Jake uit Brokeback Mountain en Romeo en Julia van Shakespeare met elkaar gemeen? Beide koppels waren verliefd op elkaar maar hun relatie werd door de buitenwereld niet geaccepteerd en/of paste gewoonweg niet in de dagelijkse praktijk. Genoeg stof voor de theatermakers Klaus Bertisch en Rennik-Jan Neggers om de diverse vormen van de liefde te onderzoeken. Het uiteindelijke resultaat is de muziektheaterproductie Tell me the truth aboutlove dat op zondag 29 juli te zien is in Lijm & Cultuur tijdens het Delft Chamber Music Festival.

Lees verder

Interview Liza Ferschtman

Waarom woon ik hier eigenlijk niet?
Wanneer Liza Ferschtman tijdens haar festival op de vroege ochtend door Delft loopt denkt zij regelmatig; “Waarom woon ik hier eigenlijk niet?’’. Haar ochtendwandelingen - de omgeving rondom de Oostpoort is favoriet - geven ruimte in haar hoofd. De Amsterdamse violiste en artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival is duidelijk geïnspireerd door Delft. Het thema van het festival Jij en ik is een ode aan de liefde in de muziek. Maar ook een liefdevol saluut aan Delft. “Het lijkt soms of onze concerten speciaal zijn gecomponeerd voor het feeërieke en romantische Delft’’, aldus Ferschtman.

Lees verder