Halverwege het festival

Nieuws - 02.08.2017

Vandaag zijn we halverwege het Delft Chamber Music Festival 2017. Prachtige concerten liggen achter ons en gelukkig ook nog heel wat pareltjes voor ons.

We hebben genoten van een uitverkocht Opmaatconcert en Openingsconcert op 27 juli. In een volle Van der Mandelezaal voerden vier percussionisten op bongo’s Drumming, part 1 van Steve Reich uit, gevolgd door ontroerende liederen van Franz Schubert door Robert Holl en pianist Roger Braun. Na de pauze begon het concert met 4’33” van John Cage: de stilte werd niet door iedereen gewaardeerd, maar het merendeel van de aanwezigen keken ademloos naar zes roerloos zittende musici. En toen barstte Beethoven’s Vijfde los in een bewerking voor sextet, uitgevoerd door Liza Ferschtman, Malin Broman, Lilli Maijala, Nimrod Guez, Johannes Rostamo en Rick Stotijn. Vuurwerk!

Het Dille & Kamille Marktconcert op vijfdag 28 juli was nat maar hartverwarmend. Het publiek zocht elkaar op onder een paraplu, poncho of op één van de vele verwarmde terrassen en bleef stug van 20.00 tot 22.00 uur zitten. Tim Kliphuis maakte er op het podium met zijn ensemble een swingend concert van!

Zaterdag beleefden we in Lijm & Cultuur de première van Het begin van een onbekend tijdperk waarin Liza Ferschtman, pianist Ole Christian Haagenrud en acteur Thom Hoffman een multimediaal tijdsbeeld van de Russische revolutie schetsten. Indrukwekkend hoe beeld, tekst en de muziek van Sjostakovitsj bij elkaar kwamen in de industriële omgeving van de oude fabriek.

Afgelopen maandag fietsten we tijdens de Stoelendansconcerten in het groen van de gemeente Midden-Delfland. Een prachtige dag om op kleine, intieme locaties verrast te worden door musici en filosoof Gerko Tempelman. Het uitverkochte Slotconcert bij Op Hodenpijl en het aansluitende diner werden door een enthousiast publiek ontvangen.