Nieuws | wo.. 24 juli 2024

Geef een Toegift

Delft Chamber Music Festival vindt dat iedereen van klassieke muziek moet kunnen genieten. Daarom doet het festival mee met ‘Geef een Toegift’.

De Verenigde Podiumkunstenfestivals lanceerden deze actie en inmiddels doen hier 39 festivals door het hele land aan mee. En met succes! Maar wat is ‘Geef een Toegift’ nu precies? Vergelijk het met het principe van het uitgestelde kopje koffie: je koopt één cappuccino voor jezelf én je betaalt er meteen één voor iemand die daar geen geld voor heeft. Zo werkt ‘Geef een Toegift’ ook. Op het moment dat je een kaartje voor jezelf koopt, krijg je de vraag of je ook een kaartje aan een ander wil doneren.

Delft Chamber Music Festival

Jeroen van Dijk, zakelijk leider van het Delft Chamber Music Festival, vertelt waarom deelname aan ‘Geef een Toegift’ belangrijk is: “Wij maken ons festival zo toegankelijk mogelijk voor alle verschillende doelgroepen in de stad. Toch merken we dat er een hoge drempel is om naar onze concerten in Museum Prinsenhof Delft te komen. Er zijn allerlei zorgen en twijfels bij mensen: kan ik het geld van een entreekaart wel missen, val ik hier niet uit de toon, moet ik persé een festivalboek kopen? Mensen doen graag iets voor een ander, ze weten soms alleen niet hoe. Op deze manier reiken we als festival hen de hand. Alle ‘toegiften’ die worden gekocht, zet het festival om entreekaarten. Deze worden aangeboden aan de Voedselbank in Delft. Zij zorgen er op hun beurt voor dat de kaarten terecht komen bij mensen die graag naar een klassiek concert gaan. De ontvangers zijn verzekerd van anonimiteit.”

Doet u mee?
Het is heel eenvoudig. Tijdens het reserveren van uw tickets kunt u een extra kaart kopen. Bij ieder concert staat deze mogelijkheid. U koopt een 'ongeplaceerde' stoel. Wij zorgen dat uw extra ticket goed terecht komt. 

Andere acties
Naast de actie ‘Geef een Toegift” heeft het Delft Chamber Music Festival nog meer te bieden voor mensen die weinig of geen geld te besteden hebben of die moeilijk naar het festival kunnen komen. Denk aan het gratis toegankelijke Marktconcert op vrijdag 28 juli, pop-up concerten in de stad, het concert in het Reinier de Graaf Gasthuis en het besloten concert in De Bieslandhof.