Bariton Thomas Oliemans studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Hij vervolgde zijn opleiding onder anderen bij Robert Holl en Dietrich Fischer-Dieskau. Thomas is een veelzijdig zanger met een internationale carrière. Niet alleen in de opera voelt hij zich thuis, maar ook in het oratorium, de liedkunst èn lichte muziek.

Met zijn brede liedrepertoire is Thomas een veelgevraagde Liedzanger. Zo geeft hij recitals in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Wigmore Hall in Londen en de Tonhalle in Zürich en in Japan en Hongkong. Thomas debuteerde in 2005 bij de Salzburger Festspiele en zong onder meer in het Festival d'Aix-en-Provence, Teatro Real in Madrid, Royal Opera House Covent Garden en de Staatsoper Berlin. In 2013 won hij de Prix d'Amis voor zijn rol van Papageno in Die Zauberflöte van Mozart. In die rol maakte hij in 2023 furore bij de Metropolitan Opera in New York. Veelgeprezen door critici en publiek zijn zijn solorecitals van Schuberts Winterreise, waarbij hij zichzelf begeleidt op de piano.

Thomas was in 2019 éénmalig verantwoordelijk voor de programmering van de 23e editie van het Delft Chamber Music Festival.


Optredens Thomas Oliemans

Delft Chamber Music Festival