Violiste Tatiana Samouil, Belgische door adoptie en Russisch-Moldavisch van origine, leidt een veelzijdige carrière: ze speelt als solist bij prestigieuze orkesten, neemt als kamermuzikant deel aan festivals over de hele wereld en is een gerenommeerd docente.

Tatiana werd geboren in Sint-Petersburg, studeerde in Moldavië en ging daarna naar Moskou. Na het cum laude behalen van haar solistendiploma aan het Conservatorium van Moskou, ontmoette ze de legendarische violist Igor Oistrakh en besloot ze zijn student te worden aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Tatiana won prijzen bij de zeven beroemdste internationale competities zoals het Koningin Elisabethwedstrijd, waar ze inmiddels jurylid is. Voor haar opnames van meer dan 20 cd's voor verschillende platenmaatschappijen heeft Tatiana talloze prijzen ontvangen, waaronder de Diapason d'or, Choc de Classica, Prix Caecilia, en de Jocker van Crescendo. 

Momenteel is ze professor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en aan het Centre Superior des Arts Musikene (San Sebastián). Tatiana bespeelt een Michele Deconet (1713—1799) viool uit Venetië van 1745.


Optredens Tatiana Samouil

Delft Chamber Music Festival