Selma Spahiu groeide op in München, waar ze haar eerste vioollessen volgde bij Aiko Mizushima en Jorge Sutil, een leraar die studeerde bij Max Rostal. Selma sloot zich aan bij het Federale Jeugdorkest van Duitsland en behaalde haar bachelordiploma met het hoogst haalbare resultaat. Momenteel studeert ze aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin bij Ulf Wallin.

De violiste heeft diverse prijzen gewonnen in het Jugend musiziert concours. In 2018 ontving ze de publieksprijs tijdens de Internationale Koningin Sophie Charlotte Competitie en werd ze tweede in de competitie Inter Cordes in Parijs. In 2020 won Selma de eerste prijs in de Valsesia International Competition.

Als soliste trad Selma op met de Beierse Staatsopera, het Göttinger Symfonie Orkest, de Jungen Sinfoniker Frankfurt, het Young München Symfonie Orkest, de Chursächsische Philharmonie en het Orkest Antonio Vivaldi.

Selma Spahiu bespeelt een viool gemaakt door Enrico Rocca, Jean Baptiste Vulliaume, Testore. Ze maakt deel uit van de Duitse Stiftung Musikleben. De nieuwe viool is van Peter Greinert.


Optredens Selma Spahiu

Delft Chamber Music Festival