Salomé Bonnema kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste vioollessen. In 2016 kreeg zij les bij Vera Beths en startte in 2019 haar bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2023 studeerde Salomé af met een 10 met onderscheiding voor ‘buitengewoon en integer vakmanschap’.

Salomé is prijswinnaar van o.a. het Nederlands Vioolconcours, het Prinses Christina Concours en International Violin Competition Kloster Schöntal. In 2024 won ze de Oskar Back Prijs. Ze volgde masterclasses bij Philippe Graffin, Frank Peter Zimmerman, Rosanne Philippens, Kirill Troussov en Baiba Skride. Salomé is primarius van het Viride Kwartet waarmee ze van 2019 tot 2023 ‘Quartet in Residence’ bij de Zeister Muziekdagen was. In 2019 ontving het kwartet het strijkkwartetstipendium van Het Kersjesfonds en is sindsdien te zien op de grote podia in Nederland.

Salomé bespeelt een Charles Adolphe Gand viool in bruikleen van Beare’s International Violin Society. Haar vioolstok is een Charles Peccatte uit de collectie ‘Tettelaar’ in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.


Optredens Salomé Bonnema

Delft Chamber Music Festival