Philip Karmanov begon op zesjarige leeftijd met pianospelen bij Sander Knuiman. Tijdens zijn zomervakantie naar Sint-Petersburg (Rusland) in 2015 en 2016 volgde Philip lessen bij Alexander Pashkov.

In 2017 nam Philip deel aan het Prinses Christina Concours, waar hij een eervolle vermelding kreeg. Dat jaar begon hij zijn studie bij de Academie Muzikaal Talent in Utrecht bij Marjès Benoist, waar hij vijf jaar heeft gestudeerd. Hij studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Frank van der Laar. Philip heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Dominique Merlet, Jacques Rouvier, Andreas Frölich en Leslie Howard.

In 2019 won Philip de 1e prijs van de YPF Junior Piano Competition. Sinds 2019 heeft Philip een Bösendorfer-vleugel in bruikleen, van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Philip speelt graag kamermuziek met verschillende ensembles. Hij speelde met leden van het Radio Filharmonisch Orkest, met het Helikon Kwartet, bij de Summer Academy van het Peter de Grote Festival (Groningen).


Optredens Philip Karmanov

Delft Chamber Music Festival