Violiste Olga Göschel studeert momenteel in het tweede jaar van haar bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij heeft vioolles van Peter Brunt. Het is voor Olga van het begin af aan duidelijk geweest dat haar hart bij de muziek ligt. Zij wil niets liever dan mooie muziek maken, mensen raken, inspireren en laten genieten. Toen ze vijf was kreeg zij haar eerste viool en kwam Tomoko Suzuki elke week bij haar thuis om les te geven. Dat deed ze zeven jaar lang. Vanaf 2016 volgde Olga gedurende zes jaar lessen van viooldocente Wiesje Miedema op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam.

Olga heeft in verschillende orkesten gespeeld zoals het Nederlands Jeugd Strijkorkest o.l.v. dirigent Carel den Hertog. Zij heeft meegedaan aan vioolconcoursen waaronder het Davina van Wely, waar zij de halve finale bereikte. Olga maakt deel uit van het Cambio Pianokwartet.

Ze bespeelt een prachtige viool gebouwd door Joseph Hel. Deze is haar door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds ter beschikking gesteld.


Optredens Olga Göschel

Delft Chamber Music Festival