Violiste Noa Wildschut (2001) begon met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek toe ze 4 jaar was. Als 6-jarige soleerde zij op het “Kinderprinsengrachtconcert” en op haar 7e maakt ze haar debuut in het Concertgebouw te Amsterdam. Noa studeerde bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam en daarna aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Zij volgde diverse masterclasses en lessen bij o.a. Ivry Gitlis, Jaap van Zweden, Menahem Pressler en Anner Bijlsma. Noa won veel prijzen waaronder de eerste prijs in het Internationale Vioolconcours Louis Spohr 2010, de eerste prijs tijdens de Iordense Viooldagen 2012 en de Concertgebouw Young Talent Award 2013. In 2017 ontving zij de Kersjesvioolbeurs.

Door de jaren heeft Noa een mooie staat van dienst opgebouwd en is ze een veelgevraagd gast voor festivals, recitals en solo-optredens in binnen-en buitenland. Ze werkt samen met talloze orkesten en dirigenten van over de hele wereld.

Noa bespeelt een viool van Giuseppe Guarneri del Gesù, bekend als de “Lady Stretton”, ter beschikking gesteld door een lid van de Stretton Society, met een Dominique Peccatte stok ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds uit de collectie Tettelaar.


Optredens Noa Wildschut

Delft Chamber Music Festival