Sinds 1957 is het Nationaal Jeugdorkest (NJO) dé kweekvijver voor jong muzikaal talent. Dit orkest vormt de brug voor jonge musici tussen 18 en 26 jaar om de stap van conservatorium naar de grote podia te zetten. Het intensieve programma biedt deze jonge musici de kans om ervaring op te doen in samenspel en optreden voor publiek. Het NJO werkt met uitdagende projecten om deze jeugdige energie van de concertpodia te laten spatten.

Tijdens de Muziekzomer Gelderland schitteren jonge musici uit de hele wereld onder begeleiding van topcoaches en gerenommeerde dirigenten. En dat op bijzondere Gelderse locaties: van Apeldoorn tot Nijmegen. Maar de muzikale reis stopt niet in Gelderland. In de winter gaat het NJO de Nederlandse concertzalen langs met zijn Wintertournee.
Het NJO werkte samen met o.a. Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Lucas Jussen en Harriet Krijgh.

Tijdens het concert in dit festival treden 17 alumni van NJO op. Valentine Blangé (viool), Rodo Nijhoff (altviool), Matthias Pearson (cello), Anneke Attema (contrabas), Cem Karayalcin (gitaar), Elise Tossens (fluit), Marta Pedreira (klarinet), Bernat Sanjuan Boronat (basklarinet) Ileana Termini (altsaxofoon), Aina Font (tenorsaxofoon), Frans van Gorsel en Oscar Schmidt (hoorn), Nino Reijerkerk en Christian Jongepier (trompet), Gerrit Jan Elzinga (bastrombone), Yifan Du en Luuk van Raalten (slagwerk).


Optredens Nationaal Jeugdorkest

Delft Chamber Music Festival