Altvioliste Giulia Wechsler, geboren in Zürich in 1995, begon haar muzikale reis op 5-jarige leeftijd aan het Conservatorio della Svizzera Italiana. Na haar middelbare school vervolgde ze haar opleiding aan de International Menuhin Music Academy Gstaad bij Ivan Vukčević. Aansluitend vervolgde ze haar bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjolein Dispa en Nobuko Imai waar ze in 2022 haar master behaalde. In dat jaar studeerde ze ook aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn bij Julia Deyneka. 

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Giulia al opgetreden in enkele grote concertzalen. Ze heeft al een ruime orkestervaring opgedaan door bij verschillende orkesten zoals het Concertgebouw Orkest en het Utopia Orchestra o.l.v. Teodor Currentziste te spelen. Verdere muzikale inspiratie kreeg ze dankzij haar deelnames aan tal van festivals en academies en dankzij speciale uitnodigingen voor samenwerkingen met kamermuziekpartners. 

Giulia bespeelt een altviool van Stephan Peter Greiner gemaakt in 2019 en een Richard Wilson-stok uitgeleend door Peter Hauber.


Optredens Giulia Wechsler

Delft Chamber Music Festival