Giorgi Mardaleishvili is een gepassioneerde altviolist die zijn reis begon aan het Tbilisi State Conservatorium onder leiding van professor Nodar Zhvania. In 2022 vervolgde hij zijn studie aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten Wenen (MDW) bij professor Sebastian Herberg en strijkkwartetoptreden bij professor Johannes Meissl.

Giorgi heeft zich onderscheiden als een veelzijdige artiest door samen te werken met het Georgian National Music Center en het Georgian Philharmonic Orchestra. Zijn optredens sierden concerten en festivals in heel Europa. Giorgi heeft de tweede plaats behaald in de Otar Taktakishvili International Music Competition (2018) en een diploma van de 7e Georgian National Music Competition (2019). Hij heeft zijn vaardigheden verfijnd tijdens masterclasses bij Nobuko Imai, Garth Knox, Timothy Ridout, Hartmut Rohde, David Aaron Carpenter en Yuri Gandelsman.

In 2024 werd Giorgi benoemd tot Jonge Kunstenaar van de Lisa Batiashvili Foundation en blijft graag zijn passie voor muziek wereldwijd delen.


Optredens Giorgi Mardaleishvili

Delft Chamber Music Festival