Adolfo Gutiérrez Arenas maakte zijn debuut met het London Symphony Orchestra in de prestigieuze Ibermusica-serie in Madrid, waar hij Elgars celloconcert uitvoerde, dat snel werd gevolgd door uitnodigingen van het Royal Philharmonic Orchestra (Charles Dutoit ), Orquesta Nacional de España (Ton Koopman) en een recitaluitnodiging voor het Mendelssohn Festival in het Gewandhaus in Leipzig. Adolfo is winnaar van de Ravelprijs 2012.

In zijn geboorteland Spanje treedt Adolfo regelmatig op met grote orkesten zoals het Orquesta Nacional de España waar hij samenwerkte met Krzysztof Penderecki. Verder trad hij op met Bilbao Orkestra Sinfonikoa, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias en Orquesta Filarmónica de Málaga. Hij werd uitgenodigd op grote podia als het Amsterdamse Concertgebouw, Ford Theatre in Los Angeles en Bulgaria Hall in Sofia. Hij werkte samen met dirigenten als Edward Gardner, José Ramón Encinar, Roberto Minczuk, Pablo González en Antoni Ros-Marbà.

Adolfo nam muziek op van Barber, Rachmaninov en Piazzolla, en de volledige cyclus van de cellosuites van J.S. Bach. Onlangs bracht hij een nieuwe opname uit van de complete Beethovensonates met pianist Christopher Park.

Adolfo bespeelt een Francesco Ruggieri, handgemaakt in Cremona in 1673.


Optredens Adolfo Gutiérrez Arenas

Delft Chamber Music Festival