Tickets

De film Orphée maakt samen met de films Orfeo Negro en 4 deel uit van een drieluik dat door Filmhuis Lumen in Delft is samengesteld voor het Delft Chamber Music Festival.

De dichter Orpheus (Jean Marais) wordt na een ongeluk door een mysterieuze prinses (Maria Casares) naar het hiernamaals gevoerd waar hij zijn overleden Eurydice (Marie Déa) mag zoeken. Als hij haar vindt, wordt ze opnieuw van hem weggevoerd en hij wordt neergeschoten. De prinses – die de Dood is – is verliefd geworden op de dichter en stuurt het paar terug naar de aarde. Deze persoonlijke variant op de Orpheus-mythe kreeg een fascinerende sfeer door fantasierijke beelden vol verrassende symboliek die vooral picturaal werkzaam is en aan de betekenis weinig toevoegt, dus ook niet uitgelegd hoeft te worden. Een opmerkelijke rol van Casares als de Dood. Het scenario is van regisseur Jean Cocteau.

Jean Cocteau was dichter, roman- en toneelschrijver, schilder en filmmaker. Zijn films, waarvan de beroemdste zijn Le Sang d’une poèteLa Belle et la bête en Orphée, hebben grote invloed gehad op (avantgardistische) filmmakers over de hele wereld.

Tickets à € 9,50 zijn rechtstreek bij Filmhuis Lumen te reserveren via de knop "Tickets" bovenaan deze pagina. Kaartjes zijn niet verkrijgbaar via het festival.


Film: Orphée