News | 23 september 2023

Brave new world Scratch Concert

Op zaterdag 31 juli vindt bij Cultuurhuis Delft in de Voorhof (locatie Abtswoude Bloeit) een mini scratch concert plaats in samenwerking met Kwekers uit de Kunst met Cultuurhuis Delft: Het Brave New World Scratch Concert. Een groep van 50 amateurzangers uit Delft en omgeving, waaronder ook zangers uit de wijk Voorhof, geven een optreden met muziek van componisten uit de ‘nieuwe wereld’. Amerikaanse componisten als Gershwin, Joplin en Glass komen aan bod.

Brave new world Scratch Concert

In ruim drie uur werken 50 amateurzangers aan een aantal stukken die ten gehore worden gebracht in het scratch concert voor de bewoners van Het concert bestaat uit een meerstemmig zangrepertoire met pianobegeleiding en duurt ongeveer 15 minuten. Een concert vol ‘American dreams, hope & glory’.

Aansluitend geven bariton Jeroen Manders en pianist Seth Heeren op dezelfde locatie een recital.

Helaas is het in verband met de sinds kort weer aangescherpte COVID-19 maatregelen niet mogelijk om als publiek aanwezig zijn bij het scratch concert of bij de recital. Bewoners van Abtswoude Bloeit kunnen wel vanaf hun eigen balkon meegenieten. Hopelijk kan er bij de volgende scratch weer gewoon publiek bij aanwezig zijn.

Foto tuin Voorhof ©Cathy Floris, 2021