Uitgelicht

Delft Chamber Music Festival 2015

09.03.2015

Delft Chamber Music Festival 2015

Het Delft Chamber Music Festival 2015 komt er aan! Dit jaar vindt het festival plaats van vrijdag 31 juli t/m zondag 9 augustus in Museum Prinsenhof Delft en overige locaties in de stad. Het volledige festivalprogramma wordt op 28 april op deze website bekend gemaakt. Dan zal ook de (internet)kaartverkoop starten. Begin mei kunt u onze brochure op de mat verwachten.

Kunt u niet wachten en bent u alvast benieuwd naar de ontwikkelingen van het festival en welke musici er gaan komen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Dear visitor,

Welcome to the website of the Delft Chamber Music Festival. The festival will take place from Friday 31 July to Sunday, August 9th 2015. Our full festival programme will be announced on: April 28, 2015.

 

Meer Nieuws

Kamermuziek klinkt meeslepend in Delft

Kamermuziek klinkt meeslepend in Delft

Het festival 2014 was een groot succes. Met bijna 5500 betalende bezoekers en nog eens ruim 2000 liefhebbers op de Markt tijdens het openluchtconcert werd het bezoekersrecord bijna overtroffen. Ook door de pers werd het festival erg gewaardeerd. Kasper Jansen schreef in NRC Handelsblad: “…De glorie van het Delft Chamber Music Festival is, naast het bijzonder hoge spelniveau, de uitzonderlijke programmering, hier verheven tot een kunst op zich.(…) Het leidde ook tijdens het slotweekend tot originele keuzes van deels eigentijdse stukken met veel publiek succes.”. Merlijn Kerkhof schreef, ook in het NRC, “…Verfrissend is dat Ferschtman clichématige programmeercombinaties vermijdt.” en “Kamermuziek klinkt meeslepend in Delft.”.

Programma van Vis-à-vis

Programma van Vis-à-vis

Het concert van woensdagavond 30 juli is al voorbij, maar we willen u graag nog laten weten wat er gespeeld is.

Biber – Passacaglia (viool)
Piazzolla – 2 tango etudes (saxofoon)
Klaus Hinrich Stahmer – uit de cyclus ‘Now’ part 2 (zang)
Debussy – Strijkkwartet (Ragazze kwartet)
Messiaen – klarinetsolo uit Quator pour la fin du temps (klarinet)
Britten – uit 6 Metamorphoses: Narcissus, Pan, Niobe (hobo)
Bach – partita (viool/dans)

"...Ik wil solist worden, anders dokter..."

"...Ik wil solist worden, anders dokter..."

NRC Handelsblad interviewde violist Léon Blekh, winnaar van het afgelopen Iordens Vioolconcours en te beluisteren in de Jong Talent Dag van woensdag 30 juli. Hieronder kunt u het artikel lezen, klikt u op de afbeelding voor een vergroting.

Het concert van Léon

NRC

"...Ik speel alleen voor jou, jij luistert..."

"...Ik speel alleen voor jou, jij luistert..."

Liza Ferschtman vertelt in de Volkskrant van vandaag over het programma Vis-à-vis. Ook komen natuurlijk andere onderdelen van festival aan bod.

Iets existentieels...

Iets existentieels...

In de laatste editie van het blad Luister kunt u een kort interview lezen dat artistiek leider Liza Ferschtman onlangs gaf. Hierin vertelt zij over het ontstaan van het programma en wat haar drijfveren waren achter de keuzes.

Het festival in de pers

Het festival in de pers

Er werd flink over het Delft Chamber Music Festival gesproken in de pers. Op Radio 4 werden vier concerten live uitgezonden en een vijfde zal in het najaar aan bod komen. De schrijvende pers was lovend over het niveau en de programmering.

Kamermuziekatelier Delft

Kamermuziekatelier Delft

Van 31 juli t/m 4 augustus wordt voor de vijfde keer rondom het Delft Chamber Music Festival een intensieve kamermuziekcursus aangeboden: het Kamermuziek Atelier Delft.

Programmawijziging 29 juli avondconcert

Programmawijziging 29 juli avondconcert

In het programma van het concert Witte Engelen, Zwarte Engelen is het stuk Black Angels van George Crumb komen te vervallen. In plaats daarvan speelt het Doric String Quartet het strijkkwartet nr. 14 van Franz Schubert, ook wel bekend als Der Tod und das Mädchen.

Inleidingen bij de concerten

Inleidingen bij de concerten

Wilt u iets meer weten over de muziek die u gaat beluisteren? Voorafgaand aan de avondconcerten in de weekenden én tijdens de festivalbrunches kunt u een inleiding bijwonen van Marc Brouwers, muziekwetenschapper en presentator bij Radio 4. 

Pop-up concert Liza en Jennifer Stumm in TU Library

Pop-up concert Liza en Jennifer Stumm in TU Library

Op vrijdag 14 juni om 15.00 uur geeft artistiek leider Liza Ferschtman samen met altvioliste Jennifer Stumm een pop-up concert in de bibliotheek van de TU Delft.

Nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang updates omtrent het programma & festival.

Meer info?

Download de brochure