Uitgelicht

Kamermuziek klinkt meeslepend in Delft

30.12.2014

Kamermuziek klinkt meeslepend in Delft

Het festival 2014 was een groot succes. Met bijna 5500 betalende bezoekers en nog eens ruim 2000 liefhebbers op de Markt tijdens het openluchtconcert werd het bezoekersrecord bijna overtroffen. Ook door de pers werd het festival erg gewaardeerd. Kasper Jansen schreef in NRC Handelsblad: “…De glorie van het Delft Chamber Music Festival is, naast het bijzonder hoge spelniveau, de uitzonderlijke programmering, hier verheven tot een kunst op zich.(…) Het leidde ook tijdens het slotweekend tot originele keuzes van deels eigentijdse stukken met veel publiek succes.”. Merlijn Kerkhof schreef, ook in het NRC, “…Verfrissend is dat Ferschtman clichématige programmeercombinaties vermijdt.” en “Kamermuziek klinkt meeslepend in Delft.”.

Meer Nieuws

De volgende editie

De volgende editie

De editie 2015 van het Delft Chamber Music Festival is van vrijdag 31 juli t/m zondag 9 augustus in en (ver) rondom Museum Het Prinsenhof in Delft. In de loop van april 2015 zullen wij het programma bekendmaken. Dan zal ook de (internet)kaartverkoop opstarten. De brochure zal begin mei op de mat vallen. Op deze website en in onze nieuwsbrief zullen wij de komende maanden al wat tipjes van de sluier oplichten.

 

Sieb Posthuma

Sieb Posthuma

Net na het einde van het laatste concert bereikte ons het nieuws dat Sieb Posthuma is overleden. Wij herinneren ons zijn creatieve, originele en humoristische bijdragen aan onze kinderconcerten van de afgelopen jaren. Wij wensen iedereen veel sterkte met het verlies van deze geweldenaar, die zoveel verwondering en plezier heeft gebracht aan kinderen van iedere leeftijd. Wij zijn er trots op dat hij ook bij ons zijn kunsten wilde delen.

Programma van Vis-à-vis

Programma van Vis-à-vis

Het concert van woensdagavond 30 juli is al voorbij, maar we willen u graag nog laten weten wat er gespeeld is.

Biber – Passacaglia (viool)
Piazzolla – 2 tango etudes (saxofoon)
Klaus Hinrich Stahmer – uit de cyclus ‘Now’ part 2 (zang)
Debussy – Strijkkwartet (Ragazze kwartet)
Messiaen – klarinetsolo uit Quator pour la fin du temps (klarinet)
Britten – uit 6 Metamorphoses: Narcissus, Pan, Niobe (hobo)
Bach – partita (viool/dans)

"...Ik wil solist worden, anders dokter..."

"...Ik wil solist worden, anders dokter..."

NRC Handelsblad interviewde violist Léon Blekh, winnaar van het afgelopen Iordens Vioolconcours en te beluisteren in de Jong Talent Dag van woensdag 30 juli. Hieronder kunt u het artikel lezen, klikt u op de afbeelding voor een vergroting.

Het concert van Léon

NRC

"...Ik speel alleen voor jou, jij luistert..."

"...Ik speel alleen voor jou, jij luistert..."

Liza Ferschtman vertelt in de Volkskrant van vandaag over het programma Vis-à-vis. Ook komen natuurlijk andere onderdelen van festival aan bod.

Iets existentieels...

Iets existentieels...

In de laatste editie van het blad Luister kunt u een kort interview lezen dat artistiek leider Liza Ferschtman onlangs gaf. Hierin vertelt zij over het ontstaan van het programma en wat haar drijfveren waren achter de keuzes.

Kassa Prinsenhof geopend

Kassa Prinsenhof geopend

U kunt nu kaarten kopen bij onze festivalkassa in Museum Prinsenhof. Iedere woensdag en zaterdag is de kassa geopend. Tijdens het festival is de kassa te vinden in het festivalterrein op de Oude Delft.

Nieuw programma online

Nieuw programma online

Ons nieuwe programma is al zichtbaar op de website. Vanaf nu kunt u online kaarten bestellen voor de concerten in het festival via de concerten en de button. Alle informatie vindt u via de buttons bovenaan deze site.

Het volgende festival

Het volgende festival

Wij zijn er weer van 25 juli t/m 3 augustus 2014!

U kunt hier verder alle informatie vinden over het afgelopen festival dat plaatsvond van 26 juli t/m 4 augustus 2013.

Het festival in de pers

Het festival in de pers

Er werd flink over het Delft Chamber Music Festival gesproken in de pers. Op Radio 4 werden vier concerten live uitgezonden en een vijfde zal in het najaar aan bod komen. De schrijvende pers was lovend over het niveau en de programmering.

Nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang updates omtrent het programma & festival.

Facebook

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het nieuws omtrent Delft Chamber Music Festival.

Steun het festival

Word vriend van DCMF

Meer info?

Download de brochure